dilluns, 10 de març del 2014

Primera etapa (València-Torrent)

[Castellano]

Comença l’eixida de la primera etapa de la columna del País Valencià de la Marxa de la Dignitat. 

Per a començar la marxa, acompanyem als companys i companyes de la Plataforma del Litoral per al Poble en l'acció de recuperar espais públics, com és el Pont del Cuc de Llum, un pont que es va construir per a la desastrosa Fórmula 1 i que ha estat tancat des de llavors sense deixar que el poble ho utilitze. Així comencem la marxa des d'un barri obrer i lluitador, el barri de Nazaret, exemple de que la lluita veïnal pot posar en escac al poder. 


Després d'inaugurar el pont per al poble, els marxants comencem el camí cap a Torrent passant per la ciutat del malbaratament, la Ciutat de les Arts i les Ciències, juntes amb companyes que ens esperaven en Plaça d'Espanya per a continuar la marxa.



En Aldaia, ens esperava una rica paella de verdures feta per un company del col·lectiu d'EU d'Aldaia. 


Amb l'estómac ple, acudírem a recolzar la lluita del CEIP Cremona: col·legi públic que l'Ajuntament d’Alaquàs vol anar tancant, un exemple del procés de privatització que vivim. Per una educació pública i de qualitat portarem la seua lluita, que és la nostra, als carrers de Madrid. 

Finalment, arribem a Torrent, on ens van rebre amb els braços oberts companys del centre social La Llavor, un lloc acollidor on vam realitzar la primera assemblea interna per a organitzar-nos i repartir-nos les tasques, perquè la lluita per a guanyar-la cal organitzar-la. 

Recolzades per molta gent ens anem a dormir amb l’orgull d’aquesta lluita, de la solidaritat i del suport que rebérem per mitjà de paraules, d'aplaudiments i punys alçats al passar o dels clàxons d'ànims dels cotxes, perquè la nostra lluita és la de tot un poble que ja està cansat.

Anirem a Madrid a donar un colp en la taula: que ja n’hi ha prou! Els nostres drets no es venen. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada